Letniego menu ciąg dalszy! Dziś coś wyjątkowo orzeźwiającego w sam raz na upalny obiad. Do tego tylko kieliszek schłodzonego wina i nic więcej do szczęścia nie trzeba:)
Potrzebne są:
1 mały pomarańczowy melon
kostka dobrej greckiej fety
1 świeży ogórek
kilka listków świeżej mięty
oliwa, sól, pieprz
Kroimy w kostkę melona, ogórka, fetę i mieszamy delikatnie, doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną w paseczki miętę i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Oto pyszna, aromatyczna ochłoda na upalny dzień! Może być samodzielnym daniem, ale sprawdzi się też jako dodatek do grillowanych mięs. Smacznego!!!
OGÓREK to po włosku CETRIOLO
OGÓREK to po włosku CETRIOLO
Salatka super, juz zrobiłem :). Wszyscy zachwyceni:).
OdpowiedzUsuńDzięki za inspiracje..jeśli tylko znajdę pomarańczowego melona..
OdpowiedzUsuńDawno już nie widziałam w sklepie..