VERTICAL

O mnie

Pasja do gotowania narodziła się mniej więcej w tym samym czasie, w którym zakiełkowała moja wielka miłość do Włoch. 
Jednak pomysł na to, by oddzielić kuchnię, w której zebrane są moje włoskie eksperymenty kulinarne od głównego bloga, pojawił się dopiero tu, na włoskiej ziemi, kiedy moje marzenie o życiu w Toskanii udało się zrealizować. 
Jedzenie to bardzo ważna część naszego życia. Jego przygotowanie to sztuka, wspólne biesiadowanie to najmilszy czas, który z miłością dedykujemy sobie. Posiłki to u nas rzecz święta i nie ma tu miejsca na bylejakość. 

Myślę, że pytanie "Co jemy...?" (na obiad, na kolację, jutro, w niedzielę, na wycieczce, ecc...) to jedno z najczęściej zadawanych pytań w Domu z Kamienia. 

Przepisy publikowane przeze mnie są zazwyczaj proste, wymagają niewielu składników, są ekonomiczne, włoskie i zachwycają już od lat nawet najbardziej wymagające podniebienia. Witajcie i rozsmakujcie się. 

A jeśli ciekawi jesteście naszej historii, zapraszam Was do lektury Domu z Kamienia.

Kasia Nowacka

Obsługiwane przez usługę Blogger.