VERTICAL

wtorek, 29 stycznia 2019

Sałatka z włoskiej kapusty i radicchio


Tym razem mam dla Was smaczną porcję warzyw na surowo. Sałatka tudzież surówka może być jako dodatek do mięsa, ale też dla tych co na diecie to danie samo w sobie. Świeże, chrupiące i zdrowe! Do zapamiętania!


Potrzebne są:
1 cebulka szalotka (lub czerwona z Tropei)
ćwiartka włoskiej kapusty
mała główka radicchio 
1 marchewka

na dressing:
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
1 łyżka octu z jabłek
sól, pieprz, 
Ja osobiście nie przepadam, ale myślę, że będą tu też pasowały nasiona sezamu. 


Wszystkie warzywa kroimy w paseczki bardzo bardzo cieniutkie. Następnie mieszamy energicznie wszystkie składniki sosu i polewamy nim warzywa. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na pół godziny, żeby sałatka się "przegryzła". Jeśli lubicie sałatki bardziej intensywne w smaku, proponuję zwiększyć ilości sosu. 
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.